Online krantje

Buurtbistro Germaine (Bornem)

Veel moed nodig om klanten te bedienen

beanie

Werken

Buurtbistro Germaine (Bornem)

Auteur: Jan Janssen

17 juni 2018

Mensen met beperking runnen samen buurtbistro Germaine

Voor een tas soep of een quiche kun je in de Stationsstraat in Bornem nu ook terecht in buurtbistro Germaine: niet zomaar de zoveelste horecazaak, maar een project van Pegode waar enkel mensen met een beperking of arbeidshandicap aan de slag zijn. Op 13 augustus opent in Kontich een tweede buurtbistro.


Een job in de horeca is stresserend, maar dat is net wat we hier proberen te vermijden. Taken worden duidelijk afgebakend en we werken met stappenplannen, meestal uitgewerkt in pictogrammen. Velen van onze mensen kunnen immers niet lezen of schrijven. Prentjes in de keuken tonen daarom hoe je groenten moet snijden, de vaatwas vullen,... We vragen klanten om zelf hun bestelbon in te vullen, zodat onze medewerkers deze kunnen meenemen zonder iets te moeten noteren. Iedereen is hier welkom om kennis te maken met ons team, een praatje te maken én van al het lekkers te proeven.


Zelfgemaakte confituur

“Ook de producten die de bewoners van De Steiger maken, zoals kaarsen, confituur en advokaat, kan je hier aankopen. Voorlopig openen we de deuren op maandag, dinsdag en woensdag van 10 tot 16.30 uur. Zo krijgt iedereen de kans om rustig op te starten en te wennen aan de verschillende taken. Het doel is om Germaine op termijn van maandag tot vrijdag te openen, en we willen ook op evenementen zoals de Bornemse avondmarkt aanwezig zijn.” Op zaterdag 13 augustus opent de vzw Pegode nog een tweede buurtbistro, in Kontich. Buurtbistro De Soep’t Erin krijgt een plaats in de oude conciërgewoning in het park. Ook daar zullen mensen met een beperking worden tewerkgesteld.


www.buurtbistrogermaine.com