Online krantje

vzw Klein Postel (Mol-Postel)

Minipaardjes

beanie

Leven

vzw Klein Postel (Mol-Postel)

Auteur: Annie Andersen

23 mei 2018

Natuurlijke rust bij Klein Postel

Afgelopen zomervakantie ging het project Klein Postel van start. Het Activiteiten- en bezoekerscentrum Klein Postel biedt nieuwe activiteiten aan met miniatuurpaarden op een echte sportvloer en in een verwarmde ruimte met de nodige verzorgingsfaciliteiten. Door de rolstoelvriendelijkheid van het manege-gebouw en de ruime omgeving, worden ook rolstoelgebruikers uitgedaagd om nieuwe dingen aan te leren.


Ze bieden professionele ondersteuning vanuit een waarderende en motiverende benadering, met als voornaamste betrachting dat mensen zich gewaardeerd voelen in hun hobby, werk en persoonlijkheid waardoor zij hun mogelijkheden zien toenemen.


Door hun kleine gestalte en het vriendelijke karakter zijn de paardjes zeer uitnodigend om te snoezelen, knuffelen, verzorgen en te wandelen. Ook voor minder mobiele mensen zijn ze heel toegankelijk, waardoor zij eveneens op een zelfstandige manier kunnen meewerken aan het dagelijkse werk, zoals: Voederen, borstelen, manen vlechten en op weide zetten. Training van de paardjes in allerlei behendigheidsparcours. Demonstreren van de mogelijkheden van de paardjes aan de bezoekers.


Klein Postel vzw heeft ervoor gekozen om met Pegode samen te werken. We zijn overtuigd dat dit project zal uitgroeien tot een waardevol geheel en zijn als Pegode enthousiast om waar mogelijk ondersteuning te bieden.


kleinpostel.be